tamara bizjak


fotografinja

moje fotografije so nežne, iskrene, brezčasne. so rezultat tebe in mene, tvojega sveta in mojega pogleda.

rada te ujamem nasmejano/ega, v trenutkih vmes, ki so pristni in nenačrtovani. verjamem, da so vsi obrazi fotogenični in da nekateri potrebujejo le malo več usmerjanja. sproščenost na fotografiranju je moja prioriteta.

razumem, da ti fotografija z babico pomeni več kot 100 umetniških portretov ob sončnem zahodu. ustvarjam zate, za vaju in vajine bližnje. 

hvala, da me pustite blizu.

“Tamara svoje delo opravlja neskončno profesionalno in, midva temu rečeva, s posebnim dotikom. Večino časa poročnega dne resnično sploh nisva vedela, da naju kdo fotografira, ker je bila tako subtilna in neopazna … Potem pa sva pogledala slike! Ujeti vsi najlepši, najmogočnejši, najbolj čustveni trenutki. Kako, kdaj, kje? Njene fotografije so tako neprisiljene, pristne in ganljive, da ni ene same besede, ki bi jih opisala. Ko je postala najina fotografinja, je postala veliko več kot le to: delna organizatorka z veliko izkušnjami, tudi čustveni steber in podpora, predvsem pa nekdo, ki je ves čas priprav dihal z nama in nama dal jasen občutek, da točno ve, kaj dela. A če je draga? Ne. Dragocena pa.” K&E, poroka v Ljubljani

klik za več komentarjev o mojem delu.

na leto imam dve poletji, dve zgodnji jeseni in pozni pomladi. moj doma je v njegovem objemu, sicer pa sem pol primorka, pol gorenjka in zdaj tudi malo argentinka.

s fotoaparatom sem odraščala, vmes nanj tudi pozabila in ga potem zgrabila še z večjo strastjo. po diplomi iz grafičnega oblikovanja sem nadaljevala študij v smeri fotografije.
prve poroke sem fotografirala leta 2009 in še vedno lahko iskreno povem, da sem z veseljem poročna fotografinja in je to moj pr(a)vi (po)klic.

obožujem potovanja – rada jih načrtujem in potem pustim, da grem za nosom … v izziv mi je prebrskati lokalne tržnice, najti plaže samo za dva, poizkusiti lokalne dobrote, prenočiti v “hotelu” za milijon zvezdic … in izklopiti telefon :)

rada zakopljem roke v glino in si izdelam svojo skodelico za kavo. ali pa se prepustim zgodbi dobre knjige! obiščem gledališče/opero … rešujem svet s prijatelji, osvojim kak vršac in se vržem v sočo!

naj te povabim, da spoznaš, malo tudi “mojo”, indijsko šolo Piali Ashar Alo, kjer sem nekaj mesecev preživela kot prostovoljka in pustila delček srca. trenutno iščejo nove botre … klik za več informacij.